ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Tο Πρόγραμμα αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών σχετικά με τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.  Στόχος μας αποτελεί η ανάπτυξη ικανοτήτων σε διάφορους τομείς που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα, την ανάπτυξη περιβαλλοντικών τομεακών στρατηγικών δεξιοτήτων και μεθόδων, καθώς και σε προγράμματα σπουδών προσανατολισμένα στις ανάγκες του μέλλοντος που ανταποκρίνονται πιο αποτελεσματικά στις ατομικές ανάγκες των μαθητών. Επίσης, τη δοκιμή καινοτόμων πρακτικών για την προετοιμασία των εκπαιδευομένων, του προσωπικού και των εργαζόμενων στον τομέα της Νεολαίας ώστε να γίνουν πραγματικοί παράγοντες αλλαγής (π.χ. εξοικονόμηση πόρων, μείωση κατανάλωσης ενέργειας και μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα, επιλογή βιώσιμων επιλογών σχετικά με τη διατροφή και τη μετακίνηση κ.λ.π.). Προέχει ο σχεδιασμός δραστηριοτήτων που θα έχουν ως αποτέλεσμα αλλαγές συμπεριφοράς όσον αφορά στις προτιμήσεις, καταναλωτικές συνήθειες και τρόπο ζωής.

 

ΑΠΩΤΕΡΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

 

Προτεραιότητά μας αποτελεί η ψηφιακή εκπαίδευση. Το Πρόγραμμα θα υποστηρίξει τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαίδευση, με σκοπό τη διδασκαλία, μάθηση, αξιολόγηση και ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητευομένων. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη ψηφιακής παιδαγωγικής και τη χρήση ψηφιακών εργαλείων για εκπαιδευτικούς, συμπεριλαμβανομένης της προσβάσιμης για όλους τεχνολογίας για την ενίσχυση της μάθησης και της δημιουργίας και χρήσης ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου.

  Παράλληλα, το πρόγραμμα θα στηρίξει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και την ενίσχυση των ηθικών αξιών στο πλαίσιο της διά βίου μάθησης.· Θα προωθήσει την ανάπτυξη κοινωνικών και διαπολιτισμικών ικανοτήτων, κριτικής σκέψης και του εγγραμματισμού στα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Προτεραιότητα θα δοθεί επίσης σε σχέδια που προσφέρουν ευκαιρίες για συμμετοχή στα κοινά μέσω τυπικών ή μη τυπικών μαθησιακών δραστηριοτήτων. Έμφαση θα δοθεί επίσης στην ευαισθητοποίηση και την κατανόηση του οικοδομήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα όσον αφορά στις κοινές αξίες της ΕΕ, τις αρχές της ενότητας και της πολυμορφίας, καθώς και στην πολιτιστική ταυτότητα και την κοινωνική και ιστορική κληρονομιά της.

Συγκεκριμένα, θέλουμε να γίνει συνείδηση όλων ότι μπορούμε να γίνουμε όλοι μας φορείς αλλαγής στη νοοτροπία και πρακτική της τοπικής κοινωνίας. Το σχολείο θα αποτελέσει το φυτώριο ενεργών πολιτών που με τη δράση τους μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα και να οδηγήσουν στη λήψη αποφάσεων που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής όλης της τοπικής κοινότητας. Αυτό θα επιτευχθεί με την προώθηση του εθελοντισμού και την ανάληψη δράσεων που αποσκοπούν στην προώθηση του κοινωνικού οφέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

  Με σκοπό να γίνουμε ένα σχολείο το οποίο να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερο χαρτί, ως τελικό προϊόν επιλέχθηκε η δημιουργία ενός ηλεκ...