FOLLOW GREEN


 Το σχολείου μας, ΓΕΛ Χορτιάτη, συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα Σχολικού μαραθωνίου "Πάμε Ανακύκλωση" που υλοποιεί για 2η συνεχή χρονιά ο Δήμος μας Πυλαίας-Χορτιάτη.

Μέσω του σχολικού μαραθωνίου θα παρουσιαστούν και θα αναδειχθούν καλές πρακτικές που θα αλλάξουν τη αντίληψη και τη φιλοσοφία στη διαχείριση των απορριμάτων που έχουμε μέχρι σήμερα και θα συμβάλουν στην μεταστροφή της κοινωνίας σε μια βιώσιμη καθημερινότητα με περιβαλλοντική συνείδηση, έχοντας ως πυλώνα τις σχολικές κοινότητες. Σκοπός του σχολικού μαραθωνίου είναι η συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών: χαρτί, πλαστικό και μπαταρίες σε ειδικούς κάδους που τοποθετούνται εντός σχολικών μονάδων.

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου ήρθαν οι κάδοι ανακύκλωσης και ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, προσωπικό, γονείς).

Κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου, η επίδοση μας καθώς και όλων των σχολείων που συμμετέχουν στην ανακύκλωση, θα καταγράφονται στην ειδική ενότητα της πλατφόρμας με link www.followgreen.gr/contest ενώ είναι δυνατή η ενίσχυση των σχολείων με δωρεά πόντων από τα μέλη της πλατφόρμας.

Καλή μας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

  Με σκοπό να γίνουμε ένα σχολείο το οποίο να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερο χαρτί, ως τελικό προϊόν επιλέχθηκε η δημιουργία ενός ηλεκ...