ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΛ ΧΟΡΤΙΑΤΗ 9-12/5/2023



  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (JOB SHADOWING)


Στο πλαίσιο του Erasmus+ Accreditation ΚΑ121 ολοκληρώσαμε την υποδοχή τριών Γάλλων εκπαιδευτικών από το σχολείο του Saint DAlbrett του Saint Germain στο Παρίσι. Από την Τρίτη 9 Μαΐου μέχρι την Παρασκευή 12 Μαΐου οι Γάλλοι καθηγητές παρακολούθησαν μαθήματα στο Λύκειο του Χορτιάτη (Job shadowing) ενώ συμμετείχαν σε συζητήσεις που οργανώσαμε με τους καθηγητές του σχολείου μας σχετικά με τα περιβαλλοντικά και πολιτιστικά προγράμματα και όλες τις δράσεις που τρέχουν στο σχολείο.

   Κατά γενική ομολογία η επίσκεψη αξιολογήθηκε πολύ ενδιαφέρουσα ενώ θεωρήθηκε από τους Γάλλους εκπαιδευτικούς ότι συνέβαλε θετικά στην δημιουργία νέων εμπειριών στην εκπαιδευτική τους πρακτική.

  Συγκρίνοντας τις υποδομές των δύο σχολείων, οι Γάλλοι καθηγητές διαπίστωσαν την έλλειψη τεχνολογικών υποδομών στο ελληνικό σχολείο. Απ’ την άλλη, εντυπωσιάστηκαν από τη στενή σχέση που υπάρχει ανάμεσα στους καθηγητές και τους μαθητές καθώς και τη αμεσότητα στην συμπεριφορά των καθηγητών μέσα στην τάξη κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Τέλος, τους έκανε εντύπωση η καθαριότητα του σχολείου που ήταν ξεκάθαρα ανώτερη σε σχέση με το Γαλλικό σχολείο.

   Ως προς τα περιβαλλοντικά θέματα, εκτίμησαν πως τα περιβαλλοντικά/Ευρωπαϊκά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο σχολείο και η ενημέρωσή τους γι’ αυτά, τους βοήθησε στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης. Οι δύο στους τρεις θεώρησαν ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά θέματα ενώ δήλωσαν ότι για να χαρακτηριστεί το σχολείο μας «Πράσινο Σχολείο» θα πρέπει να βελτιωθεί/αλλάξει το πρόγραμμα των μαθημάτων και να αυξηθούν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα (Erasmus+).

   Κατά κοινή ομολογία, οι Έλληνες καθηγητές και μαθητές συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση που οργανώνει το σχολείο μας.

  


Κρίνοντας την επίσκεψή τους στο Λύκειο του Χορτιάτη, υποστήριξαν ότι ήταν ενδιαφέρουσα και είχε εκπαιδευτικό περιεχόμενο ενώ παράλληλα συνδύασε και τη διασκέδαση. Απόλαυσαν τα μνημεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους του Χορτιάτη και της Θεσσαλονίκης, εντυπωσιάστηκαν από το Δάσος του Χορτιάτη και φυσικά θεώρησαν πολύ σημαντική την επικοινωνία τους με τους Έλληνες εκπαιδευτικούς και την παρακολούθηση των μαθημάτων τους.

 

 Κατά δική τους ομολογία, εντυπωσιάστηκαν από την επαφή τους με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, την υπέροχη υποδοχή που τους ετοιμάσαμε ενώ τους συγκίνησαν οι χοροί και τα τραγούδια του πολιτιστικού προγράμματος «Ρίζα μου, Μικρασία» που εκπονείται στο σχολείο κατά την φετινή χρονιά (παρακολούθησαν την πρόβα).


Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις των Γάλλων εκπαιδευτικών

https://docs.google.com/forms/d/1GvGAIw96BXqnKZbBQXxqGiZiXJh0cJHH26Xoph_-VKU/viewanalytics

   Ολοκληρώνοντας τη δράση Job shadowing, ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι και ευγνώμονες γιατί χάρη στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε ανθρώπους με διαφορετική νοοτροπία και κουλτούρα αλλά με τον ίδιο προσανατολισμός, την Ευρωπαϊκή ευημερία!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

  Με σκοπό να γίνουμε ένα σχολείο το οποίο να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερο χαρτί, ως τελικό προϊόν επιλέχθηκε η δημιουργία ενός ηλεκ...