ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΤΟ ΓΕΛ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑ & ΙΣΠΑΝΙΑ

 

Στο πλαίσιο της βασικής δράσης ΚΑ1, από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 5 Μαΐου το ΓΕΛ Χορτιάτη υποδέχτηκε 11 μαθητές και 3 καθηγητές από το ColegiulEconomicτου Buzauτης Ρουμανίας και 4 μαθητές και 2 καθηγητές από I.E.S. MiguelRomeroEste από τη Μάλαγα της Ισπανίας.

   Ήταν μια επίσκεψη που από το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών χαρακτηρίστηκε ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική καθώς και εκπαιδευτική. 


Συγκεκριμένα, οι μαθητές θεώρησαν εξαιρετικά πετυχημένη την επικοινωνία μεταξύ τους, συμμετείχαν στις δράσεις που οργανώθηκαν στο σχολείο, βρήκαν αρκετά ενδιαφέρουσα την ξενάγηση στα διάφορα μνημεία και χώρους αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος ενώ έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία των Ελλήνων μαθητών. Από τις δράσεις και επισκέψεις που διοργανώσαμε εντυπωσίασε η περιήγηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο οινοποιείο του «Γεροβασιλείου» στην Επανομή, οι δράσεις που έγιναν στο σχολείο καθώς και η επίσκεψη στο «Europe Direct» στο κέντρο της πόλης. Αντιθέτως, ένα μικρό ποσοστό βρήκαν βαρετή και αδιάφορη τις επισκέψεις στο Βοτανικό κήπο της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και στις δύο τοπικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Χορτιάτη.

    Κατά γενική ομολογία, επετεύχθη ο βασικότερος σκοπός του προγράμματος, που είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών και εκπαιδευτικών σε περιβαλλοντικά θέματα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι εκπαιδευτικές δράσεις που διοργάνωσε το σχολείο συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης ενώ τα παιχνίδια και οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο ενθουσίασαν τους μαθητές.

   Παράλληλα, βελτιώθηκαν και οι γλωσσικές δεξιότητες των συμμετεχόντων και συγκεκριμένα η Αγγλική γλώσσα που ήταν η βασική γλώσσα επικοινωνίας. Επιπρόσθετα, ενισχύθηκε το αίσθημα όλων ότι ανήκουν στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και ότι όλοι είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες.

   Κάνοντας μια γενική αποτίμηση των δράσεων, οι περισσότεροι μαθητές ήταν ικανοποιημένοι από τον πρόγραμμα και θα ήθελαν να διαρκεί περισσότερο από πέντε μέρες. Κάποιοι πρότειναν να υπάρχουν περισσότερα εκπαιδευτικά παιχνίδια ενώ ήθελαν να είναι περισσότερο ακριβής ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των δράσεων.

   Τα σχόλια των ξένων μαθητών για το σχολείο μας ήταν πολύ θετικά. Τους έκανε εντύπωση η καθαριότητα του χώρου, η φιλική και οικογενειακή ατμόσφαιρα και η όμορφη, πνιγμένη στο πράσινο, αυλή. Εντυπωσιάστηκαν από τη ζεστασιά και την φιλικότητα με την οποία τους αγκάλιασαν οι Έλληνες και ενθουσιάστηκαν με την Ελληνική φιλοξενία.

   Συμπερασματικά, η οργάνωση της επίσκεψης των δύο σχολείων στο ΓΕΛ Χορτιάτη ήταν πετυχημένη. Το πρόγραμμα με τις δράσεις και επισκέψεις κατάφερε να ευαισθητοποιήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς σε περιβαλλοντικά θέματα και να διαμορφώσει οικολογική συνείδηση.

 

 

 

 


 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου:

https://docs.google.com/forms/d/1HKpVfH223V_uTuRKEPIF8821AnJMUxRXEu2c82i-Z6I/viewanalytics



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

  Με σκοπό να γίνουμε ένα σχολείο το οποίο να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερο χαρτί, ως τελικό προϊόν επιλέχθηκε η δημιουργία ενός ηλεκ...