1η ΗΜΕΡΑ: 1 ΜΑΪΟΥ 2023


 Την 1η ημέρα 1 Μαΐου 2023 έγινε η υποδοχή των συνεργαζόμενων σχολείων στο ΓΕΛ Χορτιάτη.

 

 Η υποδοχή ξεκίνησε με λογοπαίγνιο που ερμήνευσαν η Αφροδίτη Αναγνωστοπούλου και ο Γιώργος Λάφης.

 

 

 

 

Στη συνέχεια ο Γιάννης Aρβανίτης (Φλάουτο), η Ζωή Μίνιν (γιοκαλίλι), η Ασημούλα Σαούλη (τραγούδι & κιθάρα) και η Λιάνα Λαλάγκα (πιάνο εκτέλεσαν τον Ύμνο της Ευρώπης ("Ωδή στη χαρά" του Beethoven) 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 


 

 Καλωσορίσαμε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ακολούθησε η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.


















Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι μαθητές παρουσιάζοντας τις εργασίες τους.

Η πρώτη εργασία είχε σαν θέμα την 1η του Μάη. Είδαμε πως γιορτάζεται η πρωτομαγιά στην Ρουμανία, την Ελλάδα και την Ισπανία, την σημασία της ημέρας αυτής και τις ρίζες της που φτάνουν στην αρχαιότητα. Ομοιότητες και διαφορές επισημάνθηκαν.




Ακολούθησαν οι εργασίες του θέματος του προγράμματος "Keep the forest alive". Στην κινητικότητα της Ρουμανίας εστιάσαμε στα δέντρα των δασών μας. Τώρα μελετήθηκαν φυτά, βότανα και δέντρα από την Μάλαγα. Μπορείτε να δείτε τις εργασίες των μαθητών όπως αυτές παρουσιάστηκαν από αυτούς εδώ

 













Ακολούθως η αυλή του σχολείου είχε την τιμητική της. Με τη βοήθεια μιας ηλιόλουστης μέρας όλοι μαθητές και καθηγητές χόρεψαν ελληνικούς, ρουμάνικούς και ισπανικούς χορούς.










Αρχικά, οι μαθητές μας παρουσίασαν το χασάπικο με συνοδεία το τραγούδι "Όμορφη Θεσσαλονίκη". Το τραγούδι ερμήνευσε η μαθήτρια Ασημούλα Αζιζέ Σαούλη. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα πολυπολιτισμικό γλέντι με χορούς από Ρουμανία, Ισπανία και Ελλάδα.









Στο τέλος ένα μεγάλο πρωτομαγιάτικο στεφάνι κατασκευάστηκε με την βοήθεια όλων.






















Το μεσημέρι οι μαθητές γιόρτασαν την πρωτομαγιά με τις οικογένειες και οι καθηγητές όλοι μαζί έψησαν και χάρηκαν το εορταστικό τραπέζι της 1ης Μαΐου.

Οι δράσεις της 1ης ημέρας ολοκληρώθηκαν με ξενάγηση στα μνημεία του Χορτιάτη. Η ξενάγηση έγινε από μαθητές της Α΄Λυκείου που εκπονούν πολιτιστικό πρόγραμμα αντίστοιχου περιεχομένου.































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

  Με σκοπό να γίνουμε ένα σχολείο το οποίο να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερο χαρτί, ως τελικό προϊόν επιλέχθηκε η δημιουργία ενός ηλεκ...