4η ΗΜΕΡΑ 4 ΜΑΊΟΥ 2023

 Η βροχές των προηγούμενων ημερών έκαναν αδύνατη τη δράση που είχαμε οργανώσει στο δάσος του Χορτιάτη. Έτσι ακολουθήθηκε εναλλακτικό πρόγραμμα στο σχολείο.

Οι μαθητές με την βοήθεια της κας Βίκυ Λαζαρίδου (φιλόλογος) παρασκεύασαν μαρμελάδα από φράουλα. Τα φρούτα του δάσους που ήταν ο αρχικός μας σκοπός δεν ήταν έτοιμα ακόμη. Οι μαθητές εφοδιασμένοι με ποδιές κουζίνας και τα κατάλληλα σκεύη συμμετείχαν όλοι εκ περιτροπής στην παρασκευή της μαρμελάδας.

Τα στάδια μαρμελάδας: Πλύσιμο των φραουλών, καθάρισμα, κόψιμο και βράσιμο με ζάχαρη. Οι μαθητές έβαλαν την ζεστή μαρμελάδα σε βαζάκια τα οποία δόθηκαν στους συμμετέχοντες την τελευταία μέρα ως αναμνηστικό δώρο.























 

 

 

 

 


 

 

Από το πρωί οι μαθητές μάζεψαν κλαδιά και φύλλα και μέχρι να στεγνώσουν όλη η ομάδα μαθητές και εκπαιδευτικοί διδάχτηκαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς (Συρτό Μακεδονίας και Γρήγορο χασάπικο)


 













Ακολούθησε η κατασκευή δέντρου ευχών και εντυπώσεων











Χορός και τραγούδι συνόδευαν την κατασκευή.

 

 

 
















 

Το μεσημέρι οι μαθητές γευμάτισαν στις οικογένειες ενώ οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακό, σπιτικό, ελληνικό φαγητό.

Ακολούθησε καφές στην "ΡΕΜΒΗ" ένα καφε-μπαρ με απίστευτη θέα κι ένα μπαλκόνι κυριολεκτικά να αιωρείται στον αέρα.

Το απόγευμα είχαμε την πρώτη επίσκεψη σε τοπική οικογενειακή επιχείρηση "Sinkleta". Η κα Σινκλέτα μας υποδέχθηκε με χαρά και μας έδειξε πως κατασκευάζεται η τσόχα. Με αυτό το υλικό φτιάχνει φορέματα, μπλούζες, τσάντες αλλά και διακοσμητικά λουλούδια και κοσμήματα.


 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

  Με σκοπό να γίνουμε ένα σχολείο το οποίο να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερο χαρτί, ως τελικό προϊόν επιλέχθηκε η δημιουργία ενός ηλεκ...